Sriubos duonos kubiliukuose
Kreminė moliūgų sriuba duonos dubenėlyje
Moliūgas 600 g.
Sviestas 50 g.
Grietinėlė 150 g.
Cinamonas 0,1 g.
Petražolės 3 g.
Druska, pipirai pagal skonį
Moliūgą nuplauname, išimame minkštąją dalį, supjaustome kubeliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą, sudedame moliūgo kubelius ir kepiname, kol jie taps auksinės spalvos. Tuomet įpilame grietinėlę ir troškiname, kol moliūgas suminkštės, suberiame prieskonius. Paruoštą sriubą sutriname smulkintuvu.
Nupjauname viršutinę ir išskaptuojame vidinę duonos kubiliuko dalį. Nupjautą „kepurę“ kepame 10 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Į kubiliuko vidų įpilame išvirtą ir sutrintą kreminę moliūgų sriubą, papuošiame žalumynais. Gardaus!
Kreminė pievagrybių sriuba
Pievagrybiai 600 g.
Sviestas 50 g.
Svogūnai 20 g.
Grietinėlė 150 g.
Svogūnų laiškai 3 g.
Druska, pipirai pagal skonį
Pievagrybius nuplauname, supjaustome griežinėliais, svogūnus supjaustome šiaudeliais. Įkaitiname troškintuvą, išlydome sviesta, apkepiname pievagrybius ir svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos, įpilame grietinėlę ir troškiname 15 min. Paruoštą sriubą sutriname smulkintuvu.
Nupjauname viršutinę ir išskaptuojame vidinę duonos kubiliuko dalį. Nupjautą „kepurę“ kepame 10 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Į kubiliuko vidų įpilame išvirtą ir sutrintą kreminę pievagrybių sriubą, papuošiame svogūnų laiškais ir keliais apkepintais pievagrybių griežinėliais. Skanaus!