• LT
  • EN
  • RU
Baltasis pyragas

Eiti prie turinio

  • Produktai
  • Naujienos ir akcijos
  • Gaminimo mokykla
  • Vartotojų atsiliepimai
  • Sveikuoliai
  • Mūsų gaminius rasite
  • Vaikams (žaidimai)
  • Receptai
    • Sriubos duonos kubiliukuose
    • Duonos lazdelės. Padažai
    • Suvožtiniai
    • Senovinė duonos sriuba
    • Duonos mišrainė
    • Kiaušinienė su juoda duona
    • Sumuštiniai su bandelėmis
    • Sumuštiniai su duona
    • Sultinys su skrebučiais
    • Padažai

Duonos lazdelės. Padažai

Pomidorų padažas. 2 vidutinio dydžio pomidorų, 1/3 vidutinio dydžio svogūno, 1 laiškinio svogūno, 1 valgomo šaukšto šviežių kalendros lapelių, žiupsnelio druskos. Nulupkite ir supjaustykite pomidorus pageidaujamo dydžio skiltelėmis. Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Laiškinį svogūną susmulkinkite maždaug 1 cm ilgio gabalėliais. Galiausiai susmulkinti kalendrą. Viską supilkite į vieną indą ir sumaišykite. Prieš patiekdami palaikykite bent kelias minutes, kad skoniai susimaišytų tarpusavyje. Siūlykite kaip pavilgą su kepta duona.
 

Graikinių riešutų ir česnako padažas. 105 g. graikinių riešutų puselių, 4 nuluptos česnako skiltelės, 2 stiklinės alyvų aliejaus, 1/3 stiklinės baltojo vyno acto, druskos. Riešutus paberkite ant orkaitės padėklo ir 180 laipsnių temperatūroje pakepinkite 5 minutes. Ataušinkite. Riešutus ir česnaką suberkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite. Plona srovele supilkite aliejų, actą, įberkite druskos pagal skonį. Masė turi būti tiršta ir puri. Ją sudėkite į mažą švarų stiklainį, užpilkite ploną sluoksnį aliejaus ir savaitę palaikykite šaldytuve. Prieš naudodami padažą, aliejų nupilkite. Siūlykite kaip pavilgą su kepta duona.

Šaltas garstyčių arba krienų padažas. 2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų miltų, 1-1,5 stiklinės sultinio, druskos, pipirų, 0,5 stiklinės grietinės, 1 šaukštelio garstyčių arba 1 šaukštelio tarkuotų krienų, trupučio cukraus, (citrinos sulčių arba rūgštaus vyno). Sviestą ištirpinti, jame pakepinti miltus ir tarkuotą svogūną, kol pagels. Įpilti sultinio, pavirinti 8 - 10 minučių, pasūdyti ir apibarstyti pipirais, ataušinti. Į šaltą padažą įdėti grietinės ir garstyčių arba krienų, cukraus, galima įpilti rūgščių sulčių. Siūlykite kaip pavilgą su kepta duona.

Vėžių padažas. 12 vėžių, šaukšto miltų, 3 šaukštų grietinės, 1 šaukšto sviesto, 1 citrinos. Vėžius išvirti druska ir krapais pagardintame vandenyje. Išvirus nulupti kakliukus ir didžiąsias kojas, likusias dalis sutrinti ir 15-20 minučių patroškinti su sviestu. Sultinį supilti į troškinį. Taip pat suberti miltus, supilti išspaustas citrinos sultis ir maišant pavirti. Supilti grietinę, pagal skonį pagardinti prieskoniais ir dar pavirti iki užvirimo. Siūlykite kaip pavilgą su kepta duona.

Pikantiškas sūris. 200 g šviežios brinzos arba varškės, 100 g sviesto, 1 marinuoto agurko, 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto svogūno, garstyčių, raudonųjų pipirų, kmynų, druskos. Į pertrintą varškę sudedami prieskoniai, smulkiai sukapotas agurkas, išsuktas sviestas ir gerai išsukama. Jei masė tiršta, įpilama pieno. Siūlykite kaip pavilgą su kepta duona.

Atgal
  • Bendrovė
  • Eksportas
  • Komunikacija
  • Kontaktai

 

 

UAB „Baltasis pyragas”
Adresas: Sodų g. 11, Jonava, Lietuva LT-55190
Tel./faks.: +370 349 51079
El.paštas: info@baltasispyragas.lt
Užsakymai: uzsakymai@baltasispyragas.lt,
arba tel. +370 620 75562, +370 614 76908